asus-r555jb-xo010d-15.6inch-1366x768-pixeli-non-glare-intel-core-lC1Ab

Asus R555JB-XO010D este un nou laptop de ultima generatie produs de Asus care are rolul atat de laptop ce poate fi folosit intens in activitati de gaming cat si in mediul business. De la inceputul anului 2015 acest model se vinde si in Europa. Laptopul se dovedeste a fi un bust buy daca punem in balanta perfomantele hardware, calitatea materialelor si aspectul premium.

Acest model vine fara sistem de operare preinstalat, pentru a ne putea bucura de el trebuie instalat si un sistem de operare. Producatorul ofera pentru modelul Asus R555JB-XO010D suport doar pentru versiunea de Windows 8.1 respectiv Windows 10. Constructia acestui laptop este realizata impecabil din plastic si aliaj. Imbinarea perfecta, grosimea redusa si o greutate potrivita fac din acest laptop un model extrem de usor de manevrat.

Cu o greutate de 2.7 kg si un ecran de 15.6 inch, acest laptop ofera o gama larga de porturi disponibile:3 porturi USB 3.0, iesire audio, HDMI, unitate optica de citire/scriere DVD-Rw, doua difuzoare stereo, microfon integrat, camera web cu rezolutie HD, un cititor de carduri de tip SD, MMC si MS dar si un Mini DisplayPort. Racirea acestuia este foarte buna, dupa cateva ore de utilizare intensa carcasa acestuia ramane la o temperatura optima de folosit. Bateria folosita pe acest model este una de 6 celule ce asigura o autonomie de peste 4 ore la o utilizare intensa, o autonomie extrem de buna am putea spune.

Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i7-720HQ ce ruleaza la o frecventa de 2600 MHz si poate ajunge pana la 3600 datorita Turbo Boost-ului care il insoteste. Tot integrat pe procesor este prezent si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics 4600 care functioneaza atunci cand nu este nevoie de placa video dedicata – in felul acesta consumul de energie este redus iar performantele video sunt aceleasi.

In completarea procesorului avem si o placuta de 4 giga de memorie RAM care se poate mari prin adaugarea a inca unei placute DDR3 si doua placi video. Una integrata Intel HD Graphics 4600 si una dedicata de 4 gb NVIDIA GeForce 940M. Tastatura este tip clichet, foarte silentioasa si placuta la atingere aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare.

In momentele in care rulati programe care necesita mai multa putere de procesare grafica, intra in functiune (in mod automat cu ajutorul tehnologiei Optimus) placa video dedicata NVIDIA GeForce 940M, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Aceasta poate rula fara probleme chiar si cele mai noi jocuri aparute (chiar daca nu la rezolutie si detalii aproape de maxim). Momentan cei 4GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe sau jocuri. Pe viitor puteti face si un upgrade la acest capitol, avand un port liber.

Pe partea de comunicare si conectivitate, Asus R55JB-ZO010D se bucura de urmatoarele porturi si module: iesire audio de 3.5 mm, placa de retea 10/100/1000 Mbps, bluetooth v4.0 si wireless 802.11 b/g/n.

Pentru stocare cei 1.5TB sunt mai mult decat de ajuns, indiferent care sunt pasiunile tale. Daca totusi ai nevoie de o viteza mai mare de lucru recomand achizitia unui SSD de mare viteza pentru a te bucura pe deplin de specificatiile hardware oferite de Asus R555JB-XO010D.