asus-n750jv-17

Notebook-urile Asus din generatia cu procesoare Intel Haswell au fost prezentate in Romania in toamna anului 2013, astazi am decis sa facem recenzia la un astfel de notebook: Asus N750JV-T4082D. Acesta este un laptop multimedia pentru utilizatorii care nu se multumesc cu orice, intalnim un notebook care vine cu specificatii de top si un design unic. Subiectiv fiind, este cu siguranta cel mai bun laptop pe care am avut placerea sa lucrez. Fiind un laptop multimedia acesta ar trebui sa surprinda prin calitatea ecranului, o experienta audio cat mai buna si putere de calcul relativ mare.

Asus N750JV-T4082D este un notebook care iese instant in evidenta datorita display-ului de 17,3 inch, diagonala intalnita destul de rar pe notebook-uri in prezent. Asus N750JV-T4082D poate fi considerat un inlocuitor perfect pentru vechiul PC, o diagonala destul de mare, performante ultra-ridicate si un bonus de mobilitate. Laptopul poate fi folosit atat pe partea de gaming fara absolut nici o problema cat si pentru multimedia sau editare 3D.

La cei 17.3 inch ai ecranului cu sigurana nu il putem cataloga ca ultraportabil, insa trebuie sa tinem din nou cont de design-ul excelent. Laptopul este construit in totalitate din aluminiu avand astfel o greutate destul de mica daca luam in calcul dimensiunile acestuia. Inclusiv tastele sunt realizate din aluminiu excelent finisat oferind o senzatie placuta, unica la utilizare. Tastatura este de tip chiclet, superioara din punct de vedere estetica fata de clasica tastatura iar ca bonus avem si tastatura numerica care ne usureaza activitatea zilnica cu siguranta. Sa nu uitam totusi si de iluminarea tastaturii care se dovedeste adesea extrem de utila cand lucram in spatii cu luminozitate redusa.
In ceea ce priveste puterea de calcul, Asus N750JV-T4082D se prezinta excelent, puterea este sustinuta de un procesor Intel Core i7, model 4700 HQ ce face parte din ultima generatie Haswell, realizat cu ajutorul tehnologiei de 22nm, ce ruleaza la o frecventa de 2400MHz. Acest model vine si cu tehnologia Intel ® Turbo Boost Technology 2.0 ce permite in mod automat nucleelor aflate pe procesor sa ruleze la o frecventa superioara redirectionand puterea si accelerand performanta in mod dinamic intr-o maniera proportionala sarcinilor si aplicatiilor la care sistemul este supus. Functioneaza pe sistemele care au la baza procesoarele Intel ® Core ™ de generatia a 3-a si a 4-a, i5 si i7.

Memoria RAM este de 16 GB DDR3, iar hard disk-ul este unul de tip SATA cu o capacitate de stocare de 1 TB ce functioneaza la 5400RPM. Avantajul la acest model este dat insa de prezenta unui al doilea dispozitiv de stocare, mai exact este vorba de un SSD de 256GB excelent pentru stocare sistem de operare si aplicatiile indispensabile. Display-ul este un LCD LED Non-Glare de 17,3 inch la o rezolutie FULL HD de 1920 x 1080 pixeli.

Placa video dedicata este un chipset de ultima generatie NVIDIA GeForce GT 750 de 4 GB, care face fata cu brio la orice testare. Nici la capitolul conectivitate nu avem ce se reprosam: 4 porturi USB 3.0, o intrare HDMI, , VGA, cititor de carduri SD, camera WEB HD şi bluetooth. Sonorizarea pe Asus N750JV-T4082D este redata prin doua difuzoare stereo cu subwoofer Bang & Olufsen ICEpower, ce foloseste tehnologia Sonic Masterpentru o redare fidela a sunetului inclusiv la valori ridicate.

Despre autonomie putem spune cateva cuvinte, la o utilizare intensa laptopul a rezistat peste doua ore, insa la o utilizare moderata bateria rezista pana la 4 ore cu siguranta!