Allview P6 Quad este succesorul lui Allview P6 Stony care pana de curand a fost cel mai bine cotat telefon produs de catre bransoveni. Vechiului P6 i-a fost adaugat un procesor Quad Core ce ruleaza la o frecventa de 1.2 Ghz satisfacand astfel nevoia de zi cu zi de multi-tasking. Smartphone-ul este un Dual-Sim cu display HD Super AMOLED ce permite viteze de download de pana la 21.6 mbps si filmari full HD 1080p.

“Smartphone ofera o experienta placuta utilizatorilor, performante uimitoare si un raspuns instantaneu la comenzi” – Lucian Peticila ( Manager General Allview )

Procesorului este fabricat folosind tehnologia de 28nm, pe arhitectura clasicului Cortex A7. Datorita unei optimizari software excelenta a proceselor rulate telefonul reuseste astfel sa asigure o autonomie mai mare prin bateria de 2100mAh.

Pe partea de design telefonul pastreaza acelasi contur ca la vechiul model, avand colturile rotunjite si dimensiunile 135 x 70x 8.6 mm la o greutate de doar 132 grame. Allview P6 Quad vine cu un display 4,65 inch la o rezolutie HD fiind bazat pe platforma MediaTek MT6589 cu un procesor grafic PowerVR SGX 544.
In privinta memoriei interne putem aminti ca smartphone-ul are o capacitate de 4GB ce poate fi extinsa cu ajutorul unui card MicroSDHC cu alti 32GB si o memorie RAM de 1GB.
Allview P6 Quad vine cu un senzor foto principal de 8MP model OV8830 cu ajutorul caruia pozele si filmarile ies la o calitate HD. Camera principala e secondata de o a doua camera frontala de 1MP folosita la apelurile video in special. Datorita tehnologiei HDR folosita la senzorul foto, fotografiile ies foarte clare si in cazul in care exista lumina puternica in spatele persoanelor pozate fetele acestora nu sunt umbrite. Tot pe partea de software foto s-a implementat functia de « Fotografiere continua » ce declanseaza o rafala de instanturi de pana la 99 de fotografii.

In lista dotarilor mai putem mentona modemul Dual SIM 2G/3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS si radio FM.

Pe partea de efectuari apeluri prin Dual-Sim noul smartphone Allview P6 Quad ofera posibilitatea de a asocia fiecarui contact din lista de pe telefon una din cele doua cartele disponibile. Astfel pentru prietenii dintr-o anumita retea putem selecta cartela de la reteaua respectiva automat cand dorim sa ii apelam fara a mai fi nevoie sa facem manual acest lucru. Totodata in meniul de apelare exista cate un buton pentru fiecare SIM in parte astfel putem selecta si manual de pe care cartela dorim sa initiem apelul.