Alege pantofi cu toc mediu

Bloggeriţele de modă, stiliştii, fashion editorii, toţi au aderat trendului midi şi au adoptat modele de pantofi cu toc mediu, cu precădere stiletto. Alura rafinată în continuare, însă mult mai comodă şi uşor de purtat, face ca aceştia să fie o piesă esenţială în garderobele actuale.

Perioada actuală, face apel la un grad sporit de confort, cel puţin pentru ţinutele casual. Nici cele elegante nu se dezic total de la acest aspect, însă rigorile unei ţinute cocktail sau black tie rămân neschimbate.

Influenţa din zona sport a pieselor vestimentare, dar şi la nivel de încălţăminte, aduce tribut nevoii de confort, suprapusă cu cea a unui stil bine conturat. Tot astfel, item-uri clasice se adaptează (sau re-adaptează) pentru a ne ajuta să creăm outfit-uri cool, autentice, dar în acelaşi timp cu un grad de comoditate rezonabil.

Dacă pantofii cu tocul de 10-12 cm, foarte atrăgători de altfel, ne fascinau până nu demult, în ultimele sezoane am învăţat să îi lăsam acasă în timpul zilei şi să ne orientăm către versiuni similare, dar mult mai potrivite registrului vestimentar de zi.

Moda sezonului actual reconfirmă lina trasată de lunile trecute, iar pantofii cu tocul de înălţimi rezonabile sunt încă o dată vedetele momentului. Pantofii stiletto, botinele, dar şi cizmele sunt şi de această dată mai temperate, mai discrete şi mai abordabile pentru ţinute chic, very french.

Cu un aer retro, tocul midi, fie el cui sau pătrăţos, vine să completeze perfect combinaţiile stilistice propuse pentru această toamnă.

Fustele midi ample, alături de pulovere over-sized, sunt ingredientele perfecte pentru un outfit de zi, pigmentat de o pereche de cizme cu vârful ascuţit şi tocul mediu.

Botinele în stil cowboy, cu aceeaşi înălţime a tocului ce nu depăşeşte 5-6 cm, se vor asorta de minune cu o pereche de jeanşi skinny cu talie înaltă şi cu o cămaşă din denim.

Costumul de damă, varianta perfectă a unei rochii clasice, nu îşi putea găsi un partener mai potrivit ca pantofii stiletto cu tocul mediu. Indiferent dacă alegi să îl porţi la birou sau spre seară, la un eveniment eleant, o pereche de pantofi statement îl vor pune perfect în evidenţă.