Acer-Aspire-E1-572G-34014G1TMnkk-1

Din punct de vedere al aspectului, se merge pe o linie simpla si eleganta in acelasi timp, lucru necesar oarecum pentru obtinerea unui pret de vanzare final cat mai apreciat de consumatori. Totodata acest lucru denota un oarecare rafinament si bun gust, nu tot ce este simplu este si banal. Laptopul este de o nuanta gri inchis in totalitate in partea exterioara cu o tastatura si o rama a display-ului neagra care creaza un contrast puternic si placut.

Design

Design-ul este unul destul de futurist, rotunjit la colturi si destul de subtire, cei de la Acer sunt destul de inovatori si fac din laptopurile lor mai mult decat o atractie. Carcasa laptopului este facuta exclusiv din plastic, ceea ce nu este un lucru negativ, deoarece plasticul este mai placut la atingere. Singura problema poate sa apara la touchpad, textura caruia este stearsa in timp, adica va deveni lustruit deobicei in centru si va crea o senzatie ciudata cand mutam degetul intre cele 2 tipuri de suprafata.

Intreaga suprafata al laptopului fiind mata, nu atrage amprente, deci din acest acest punct de vedere este o solutie ieftina si pratica.

Detalii tehnice

Acer Aspire E1-572G vine echipat cu un procesor de ultima generatie Intel Core i5, model 4200U, lansat la final de 2013. Acest model de procesor functioneaza la o frecventa de 1.6 GHz standard insa in cazul in care situatia impune acest procesor poate sa ajunga pana la 2600MHz prin tehnologia Turbo Boost dezvoltata de Intel. Totodata acest model de procesor vine cu o memorie cache de 3MB. Tehnologia TurboBoost se ocupa de monitorizarea consumului de energie al procesorului, iar cand acesta este sub 15W, creste frecventa nucleelor pana la 2.6GHz. Toate acestea sunt posibile datorita tehnologiei Intel Turbo Boost. Fiind un model construit pe platforma Haswell consumul de energie este foarte scazut in comparatie cu alte modele ceva mai vechi. De asemenea nu se va incalzi excesiv nici macar atunci cand va fi folosit in jocuri sau aplicatii mai puternice.

Notebookul vine cu o memorie de 4GB RAM, memorie care poate fi oricand extinsa cu usurinta gratie unui port de memorie RAM liber disponibil. Ca si spatiu de stocare disponibil Acer Aspire E1-572G vine cu un hard disk de 750GB, mai mult decat suficient pentru stocarea unui continut media sanatos sau alte jocuri ce ocupa zeci de giga. Totusi, daca dorim o viteza de rulare net superioare recomandam achizitionarea unui SSD de mare viteza ca si dispozitiv de stocare principal.

Placa video este dedicata, model AMD Radeon HD 8670M cu 1 GB de memorie RAM dedicata. Procesorul grafic integrat Intel HD Graphics 4400 trebuie folosit pentru a economisi energie sau utilizarea zilnica unde nu utilizam detalii grafice avansate, deoarece acest procesor grafic integrat poate folosi tehnologia Intel QuickSync. Placa video AMD Radeon 8750 2GB este aproximativ de 2 ori mai rapida si ofera mai multa memorie pentru texturi, foarte important in jocuri sau aplicatii CAD/modelare 3D.

Pe partea de multimedia acesta vine echipat ca orice alt laptop, adica unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri doar SD, camera web Acer Crystal Eye HD cu rezolutie HD, foarte buna pentru cei care vorbesc pe internet cu video. Sunetul este asigurat de un sistem High Definition Audio, format din doua difuzoare stereo, foarte bun de asemenea. Are 3 porturi USB dintre care 1 este USB 3.0 si va permite sa copiati fisierele cu o viteza cu mult mai mare fata de USB 2.0. Poate singurul dezavantaj al acestui laptop este bateria, fiind cu 4 celule autonomia scade putin ajungand undeva la maxim 4 ore, in functie de utilizare.

Autonomie

Acumulator disponibil pentru Acer Aspire E1-572G este destul de slab, bazat pe 4 celule insa este ajutat de platforma Haswell este foarte eficienta si poate sta in mod IDLE pana la 9 ore. Navigand pe net bateria rezista pana la 4.5 ore, vizionand filme pana la 3.5 ore iar sub sarcina maxima cedeaza dupa 1.3 ore. Consumul de energie in mod IDLE este in jur de 10W, iar sub sarcina maxima variaza intre 45-60W in functie de modul de utilizare a laptopului.