Allview Alldro P5 este un smartphone dual-SIM bine construit, cu ecran de calitate şi cu o platformă hardware care permite rularea fluentă a sistemului de operare Android 4.0. Preţul accesibil îl poate transforma într-un best-seller al telefoanelor dual-SIM.

Allview Alldro P5 produs de catre brasovenii de la Allview este un dual-sim cu performante excelente, constructie solida , cu ecran de calitate si specificatii hardware ce permit rularea ultimelor aplicatii Android pe un OS Android 4.0.

Desi produs de romani, smartphone-ul si-a dovedit eficienta inca de la lansare fiind in topul vanzarilor la comerciantii online, ba mai mult, s-au scris mai multe review-uri pe baza acestui smartphone, majoritatea favorabile.

Constructie si Design

Pe partea de design Allview Alldro P5 pastreaza in mare conturul de la modelul P4, insa cele doua modele nu folosesc aceeasi carcasa. Allview P5 Alldro este mai lat, mai gros si mai greu decat fratele sau mai mic beneficiind de dimensiunile (W x H x D mm): 68 x 130 x 9.8. Chiar daca nu e cel mai stylish telefon si poate nu are acel feeling precum un iPhone spre deosebire de aceste modele smartphone-ul beneficiaza de prezenta butoanelor tactile dispuse sub ecran, cele trei butoane meniu, home si back respectand dispunerea pe care o regasim de obicei in cazul terminalelor Samsung.

 

Partea frontala avem display-ul de 4.3” sub care sunt pozitionate cele trei butoane tactile specifice pentru Android 4.0 (menu, home si back), iar camera foto frontala de 0.3 Mp este asezata spre partea stanga in vecinatatea difuzorului principal.

Intre partea frontala si spate avem un material lucios de culoare gri iar butoanele si conectorii sunt pozitionati in laterala dreapta unde avem butonul on/off, volum, portul microUSB si jack-ul de 3.5mm.

Partea din spate beneficiaza de un aspect placut cu texturi fine lucru care contribuie la aderenta telefonului cand e tinut in mana facand mult mai dificila alunecarea accidentala din mana. In partea superioara avem camera HD de 8 MP cu flash LED si un al doilea microfon langa camera pe cand in partea de jos a fost introdus un al doilea difuzor tot in partea din spate. Capacul spate este usor de inlaturat si dezvaluie prezenta acumulatorului de 1800mAh iar in partea superioara avem slot-ul pentru cele 2 sim-uri.

Specificatii hardware

Allview Alldro P5 este un smartphone dual SIM stand-by ce beneficiaza de :

un display de 4.3 inch cu tehnologia One Glass Solution, afiseaza 16 milioane de culori şi este protejat de Gorilla Glassa avand o rezolutie de 480 x 800 pixeli, un IPS LCD cu densitate a pixelilor de 240 DPI.
Un CPU dual core ARM Cortex A9 de 1 GHz, cu GPU PowerVR SGX 531.
O memorie de 4 GB din care disponibili doar 2 GB pentru utilizatori.
Memorie de 512 MB RAM,
Suport microSD până la 32 GB
Allview P5 Alldro permite realizarea de apeluri pe SIM 1 în vreme ce faceţi trafic de date pe SIM 2 şi viceversa. Allview Alldro P5 vine si cu un microfon dual cu reducere a zgomotului de fond, dispune şi de AGPS, senzor de proximitate, busola, accelerometru, radio FM stereo şi suport HSDPA cu viteza de download de 7.2 Mbps. Telefonul ofera functia de portable HotSpot, suporta DLNA si Bluetooth 3.0.
Un punct forte al smartphone-ului ar fi amplificatorul Yamaha de care beneficiaza pe partea Audio dar si suportul pentru formaturile media: de la WMA la WAV si de la FLAC la OGG. Calitatea difuzoarelor e exceptionala cu un bas foarte bun, iar castile care vin in pachet se aud excelent, poate chiar peste cele Beats pe HTC-uri. Volumul este foarte bun la acest telefon si difuzoarele active pot acoperi o conversatie.

Din pacate pe partea de playback telefonul suporta doar 720p iar unghiurile de vizualizare nu sunt chiar cele mai bune, dar cel putin ne bucuram de un ecran suficient de luminos. La camera foto intalnim un senzor de 8MP inferior se pare celui de pe Allview P4 Alldro, care era împrumutat de la modelul de iPhone de anul trecut. Camera lui P5 vine cu stabilizator de imagine, detectare faciala, touch focus, geotagging si un HDR care se descurca suficient de bine in conditiile date.