Sub denumirea comerciala il gasim ca Samsung Galaxy S Duos si este fratele mai mic al lui Galaxy S3 insa dual-sim spre deosebire de S3 mini. Galaxy S Duos S7562 este mai mic si mai putin costisitor decat Galaxy S3, dar vine cu acelasi design modern. Noul smartphone dual-sim vine cu sistemul de operare Android 4.0.4. De mentionat faptul ca acest smartphone vine cu Dual SIM Always On care este un serviciu revolutionar care se asigura ca nu veti rata niciun apel. Serviciul Dual SIM de la Samsung va permite sa primiti apeluri cat timp sunteti conectat la internet si chiar cand discutati deja la telefon de pe cealalta cartela SIM.

Acest model concureaza direct cu HTC Desire V dar are mai multa memorie insa si pretul e cu o idee mai mare.

Design Cele 2 cartele SIM se introduc usor una peste cealalta in locul special pentru sim. Ca si aspect capacul de la baterie este diferit ca material fata de cel de la Galaxy S3, este mat, non-glossy lucru care reprezinta un plus dat fiind faptul ca zgarieturile nu mai sunt evidentiate atat de usor. In rest butoanele sunt pozitionate la fel dar spre deosebire de Galaxy S3, slotul microsd este accesibil fara scoaterea panelului din spate. In partea din fata intalnim o camera de 0.3 MP, un senzor de lumina si senzorul de apropiere sau proximitate. Noul Duos are dimensiunile 121.5 x 63.1 x 10.5 mm si o greutate de 120g, lucru care ne aminteste de primul model Samsung Galaxy S.

Specificatii hardware

ecran de 4 inch cu rezoluție WVGA sau 480×800 pixeli, 16 milioane culori , TFT – ca si avantaj putem aici mentiona ca procesul Burn in in cazul de fata e doar temporar spre deosebire de ecranele AMOLED care desi sunt net superioare, procesul e permanent.
procesor de 1 GHz single core, 512 MB memorie RAM ( si aici era ideal o memorie RAM de 1GB ), suport pentru microSD de până la 32 GB;
3G, Wi-Fi b/g/n, GPS;
cameră de 5 Megapixeli cu LED flash;

Concluzii
Samsung Galaxy S Duos S7562 este un telefon demn de luat in considerare cand ne gandim la varianta Dual Sim datorita functiei Dual Sim Active cat si specificatiile hardware la nivel mediu de care dispune.

In mare parte Galaxy S Duos seamana cu un Galaxy S3, cu aceleasi 4 iconite amplasate jos și 7 pagini ale meniului. De asemenea sunt disponibile si widgeturile direct din meniu iar din meniul de sus putem accesa cele doua cartele SIM dar si linia cu alte configurari precum GPRS, Wifi, mod sunet etc. Datorita Google Play gasim foarte multe aplicatii disponibile. Desi avem un display TFT de mica rezolutie acesta poate afisa video-uri de o calitate mai mult decat acceptabila. Browserul integrat este bunicel insa se mai putea lucra pe acest aspect nefiind cel mai rapid dar permite accesarea paginilor fara un timp mare de asteptare.